Roberto Salcines

A ka efekte anësore në masturbim?

A ka efekte anësore në masturbim?

Masturbimi është një aktivitet seksual normal dhe i shëndetshëm me disa efekte anësore. Shumë pretendime të çuditshme rrethojnë masturbimin, të tilla si të verbër, dhe shumica e këtyre pretendimeve janë të pavërteta. Masturbimi është i zakonshëm tek burrat dhe gratë e të gjitha moshave dhe luan një rol në zhvillimin e shëndetshëm seksual. e femrave masturbohen. Këto përfshijnë kënaqësinë, kënaqësinë, argëtimin dhe lëshimin e tensionit. Disa individë masturbohen vetëm, ndërsa të tjerët masturbohen me një partner.

Ky artikull shikon efektet anësore të mundshme të masturbimit dhe rendit faktet nga trillimet në lidhje me mitet e masturbimit. Ai gjithashtu identifikon disa nga përfitimet shëndetësore të masturbimit. > Ka shumë mite në lidhje me masturbimin. Edhe pse shumë nga këto janë zhdukur disa herë, ato duket se rishfaqen përsëri dhe koha përsëri.

Shumica e pretendimeve për masturbim nuk janë mbështetur nga shkenca. Shpesh nuk ka asnjë provë shkencore që të tregojë se masturbimi shkakton ndonjë nga efektet anësore të sugjeruara. Masturbimi nuk do të shkaktojë:

 • Blindness
 • Pëllëmbët me flokë
 • Impotenca më vonë në jetë
 • Mosfunksionim ngrerë
 • tkurrja e penisit
 • lakimi i penisit
 • Numërimi i ulët i spermës
 • Sëmundja mendore
 • Dobësia fizike

Disa çifte shqetësohen se marrëdhënia e tyre duhet të jetë e pakënaqshme nëse njëra prej tyre masturbohet; Edhe ky është një mit.

Një studim zbuloi se gratë që masturbuan kishin martesa më të lumtura në krahasim me ato që nuk masturboheshin. Disa njerëz mund të përjetojnë lëkurë ose lëkurë të butë nëse janë shumë të ashpër, por kjo zakonisht do të shërohet brenda disa ditësh. Penisi i quajtur një edemë. Kjo ënjtje zakonisht zhduket brenda dy ditësh. , ose besimet kulturore mund të pësojnë ndjenja faji. Sidoqoftë, masturbimi nuk është i pamoralshëm ose i gabuar, dhe vetë-yja nuk është e turpshme. të fajit ose turpit që ato lidhen me masturbimin. Metoda agresive e https://harmoniqhealth.com/al/ masturbimit që përfshin një kontroll shumë të ngushtë në penisin e tyre, ata mund të pësojnë ndjesi të zvogëluar. Një burrë mund ta zgjidhë këtë me kalimin e kohës me një ndryshim të teknikës. të cilët përdorin një vibrator kanë raportuar funksion të përmirësuar seksual dhe lubrifikim, ndërsa burrat pësuan një përmirësim në funksionin ngrerë. të kancerit të prostatës. Studiuesit duhet të kryejnë më shumë studime para se të mund të arrijnë një përfundim. Ejakuluar më rrallë. Dhe një rrezik më i ulët i kancerit të prostatës u zbulua në një studim të vitit 2016. Studiuesit zbuluan se burrat që ejakuluan 21 herë në muaj ose më shumë kishin një rrezik të zvogëluar të zhvillimit të kancerit të prostatës. Kanceri, veçanërisht nëse ai masturbohej rregullisht. > Bëni që ata të humbasin punën, shkollën ose ngjarjet e rëndësishme shoqërore

 • Ndërprerjen e funksionimit të përditshëm të një personi
 • ndikojnë në përgjegjësitë dhe marrëdhëniet e tyre
 • Shërbyer si një shpëtim nga marrëdhënia çështje ose zëvendësues për përvojat e jetës reale
 • dikush që mendon se mund të ndikohen negativisht nga praktika e tyre e masturbimit duhet të flasë me një profesionist të kujdesit shëndetësor. sugjerojnë terapi bisedimi për të përcaktuar mënyrat se si ata mund të menaxhojnë sjelljen e tyre seksuale. Ndihmoni me strategjitë e përballimit për masturbim të tepërt. Për të gjetur një terapist lokal seksi, një person mund të vizitojë Shoqatën Amerikane të Edukatorëve, Këshilltarëve dhe Terapistëve (AASECT). Tensioni.

  Masturbimi ka shumë përfitime të shëndetit fizik dhe mendor.

  li>

 • lehtësoni ngërçet menstruale
 • lehtësoni dhimbjen
 • Përmirësimi i seksit
 • promovimin e intimitetit, eksplorimin e vetë-kënaqësisë, dëshirat dhe nevojat, zvogëlimin e shtatëzënive të padëshiruara dhe parandalimin e infeksioneve seksualisht të transmetueshme (IST) dhe transmetimit të HIV-it.

  individë që zgjedhin Për të abstenuar nga seksi ose që aktualisht nuk kanë një partner seksual shpesh mund të masturbohen si një prizë seksuale.

  Takej

  Disa njerëz mund të ndjehen të turpëruar, fajtorë ose të turpëruar kur flasin për masturbim. Por masturbimi është normal, i shëndetshëm dhe jo diçka për tu ndier fajtor. Në shumë raste, masturbimi ka më shumë përfitime shëndetësore sesa efektet anësore. >

  Në ato rrethana, mund të jetë e dobishme të flisni me një profesionist të kujdesit shëndetësor, veçanërisht një terapist seksi.

  Lexoni artikullin në spanjisht.

  • Shëndeti mendor
  • Kanceri i prostatës/prostatës
  • Shëndeti seksual/STDS

  Lajmet mjekësore sot kanë udhëzime të rrepta ndihmuese dhe tërheq vetëm nga studimet e rishikuara nga kolegët, institucionet e kërkimit akademik, dhe Revistat Mjekësore dhe Shoqatat. Ne shmangim përdorimin e referencave terciare. Ne i lidhim burimet parësore – përfshirë studimet, referencat shkencore dhe statistikat – brenda secilit artikull dhe gjithashtu i rendisim ato në seksionin e burimeve në fund të artikujve tanë. Ju mund të mësoni më shumë rreth asaj se si ne sigurojmë që përmbajtja jonë është e saktë dhe aktuale duke lexuar politikën tonë editoriale

  .