Roberto Salcines

Milyenek a primroseolaj?

Milyenek a primroseolaj?

Olyan termékeket is tartalmazunk, amelyekről úgy gondoljuk, hogy hasznosak az olvasóink számára. Ha ezen az oldalon található linkeken keresztül vásárol, akkor kis jutalékot kereshetünk. Itt van a folyamatunk.

Este Primroseolaj az olaj, amely az esti primrose (Oenothera biennis) növény magjából származik. Számos népszerű felhasználással rendelkezik, és széles körben elérhető kiegészítő formában.

Az esti primrózolaj egyik legfontosabb összetevője a gamma-linolénsav (GLA), amely más növényi alapú olajokban is megtalálható.

Az esti primrózolaj ajánlott adagja napi 8–12 kapszula, kapszula 500 milligramm adagban.

Az esti primroseolaj -termékek széles skálája online vásárolható.

Gyors tények az esti primrózolajon:

 • Az EPO-ra gyakran rövidítve, az esti primrózolaj gazdag omega-6 alapvető zsírsavak forrása.
 • Az esti primrózolaj linolsavat és GLA -t tartalmaz – mindkettő a mielin alapvető alkotóelemei, az idegrostok körüli védőbevonat és az idegsejt -membrán.
 • Az esti primrózolaj kereskedelmi készítményeit általában 8 % GLA -ra és 72 % linolsavra szabványosítják. Úgy gondolják, hogy az EPO az EPO sokféle állapotát segíti, beleértve az ekcémát, az idegfájdalmat és az osteoporosist.

Használat

Sok potenciális felhasználás létezik az esti primroseolajra, beleértve a következőket:

Este Primroseolaj menopauza és premenstruációs szindróma ///////////////

A menopauza átmenő nők által tapasztalt forró villanásoknak számos nem hormonális kezelési lehetősége van, ám a bizonyítékok szerint az esti primrózolajnak nincs hatása.

Egyes nők beszámolnak a PMS tüneteinek, amelyeket az esti primrózolaj enyhít, például mell érzékenysége, depresszió érzései, ingerlékenysége, valamint a folyadék visszatartása utáni duzzanat és puffadás.

Ugyanakkor nincs jelenlegi bizonyíték az esti primrózolaj szerepének alátámasztására a premenstruációs szindróma (PMS) enyhítésében.

Az esti primrózolajat idegfájdalomra

A cukorbetegséghez kapcsolódó idegfájdalmat esti primrózolajjal kezelték, amikor a hagyományos kezelések nem működtek, vagy nem voltak képesek. A klinikai vizsgálatokban kimutatták a

jótékony eredményeket, és az esti primrózolaj 6-12 hónapos szedése javíthatja a cukorbetegség által okozott idegkárosodás tüneteit.

Egy kis, randomizált vizsgálatban, amelyet a Diabetic Medicine -ben közzétettek, például statisztikailag szignifikáns javulás történt a neuropathia pontszámaiban, beleértve az idegvezetési teszteket is, azok számára, akik 6 hónapig szedtek esti primrózolaj -kapszulákat, a placebóval összehasonlítva.

esti primrózolaj osteoporosishoz

Az esti primrózolajat halolajjal és kalciummal veszik az osteoporosisban szenvedő idősebb felnőttek; Úgy tűnik, hogy a kombináció csökkenti a csontveszteséget és növeli a csontsűrűséget.

További kutatásokra van szükség annak meghatározására, hogy az esti olaj maga a többi kiegészítőtől függetlenül játszhat.

Esti primrózolaj ekcema számára

Orális esti primrózolajjal történő kezelés elősegítheti az ekcémában található esszenciális zsírsavak rendellenességeinek kijavítását. A

ekcéma hatékonyan kezelhető a hagyományos gyógyszerekkel, de a kiegészítő alternatívákat, például az esti primrózolajat néha kipróbálják az emberek, akiknek a körülményei nem javulnak annyira, mint szeretnének, vagy akik félnek a mellékhatásoktól.

A Cochrane-együttműködés által végzett bizonyítékok jól elismert áttekintése azt a következtetést vonja le, hogy az esti primrózolaj nem hatékony, mint a placebo az ekcéma kezelésében, és enyhe, átmeneti, főleg a gyomor-bél oldalsó oldalsó oldalt eredményezhet. hatások.

scleroderma és Raynaud jelensége

A scleroderma a kötőszövet autoimmun betegsége, amelyet a különféle szövetek, beleértve a bőrt és más szerveket is megvastagítva jellemeznek. A

Raynaud jelensége – amely az ujjak zsibbadást és hideget okozhat – néha a scleroderma -hoz társul.

Az esti primrózolajat számos vizsgálatban kezelésként vizsgálták; Az eddigi összes tanulmány azonban kicsi volt. További kutatásokra van szükség az olaj ajánlása előtt.

esti primrózolaj más körülmények között

A gyógynövények általában számos egészségügyi igényhez kapcsolódnak, mivel ezeknek a termékeknek a szabályozása kevésbé szigorú, mint a vényköteles gyógyszereknél.

Azt mondják, hogy sok körülmény enyhül az esti primrózolajjal. Az alábbiakban hiányoznak alátámasztó bizonyítékok:

 • ADHD
 • Hepatitis B
 • Magas koleszterinszint
 • Májrák
 • < Li> Mellfájdalom

 • Psoriasis
 • Psoriatikus artritisz

A következő állapotok „nem elegendő bizonyíték” az esti primrózolaj támogatására: krónikus krónikus Fáradtság -szindróma, pelenkakiütés, száraz szem, diszlexia, diszpraxia, ichthyosis, csecsemő fejlődése, terhességi szövődmények, rheumatoid arthritis, skizofrénia, Sjogren -szindróma, fekélyes vastagbélgyulladás, rák, pattanások, multiplex sclerosis, szívbetegség és Alzheimer -kór.

Szabályozás

Nagy -Britanniában az esti primrózolajat az ekcéma és az emlőfájdalom kezelésére hagyták jóvá. 2002 -ben azonban a kábítószer -szabályozó arra a következtetésre jutott, hogy nincs elegendő bizonyíték az esti primrose hatékonyságáról ezekhez a felhasználásokhoz.

Van néhány potenciális veszély az EPO -ra:

Allergiás lehet az EPO -ra vagy annak formáira. Az FDA nem figyeli a kiegészítőket, és vigyázni kell egy olyan márka kiválasztására, amely ismeri a tisztaságot, az adagot és a minőséget.

Kábítószer-interakciók Vérzés

Az esti primrózolajnak vérvilágító hatása van, tehát nagyobb a vérzés kockázata a vérhígító warfarint szedő emberek számára. Ezért ezeknek a betegeknek nem szabad használniuk az olajat.

Egyéb gyógyszerek, amelyek vékonyak a vért, az revitanaturalis gyakori kérdések https://harmoniqhealth.com/hu/ olaj mellett is problémát jelenthetnek, beleértve a klopidogrélt és az aszpirint.

Epilepsziában vagy más rohamzavarban szenvedő embereknek kerülniük kell az esti primrózolaj szedését, mivel ez növelheti a roham esélyét. Ezenkívül az egyes gyógyszerekkel kezelt skizofréniában szenvedő embereket a roham kockázata lehet, ezért orvosi tanácsokat kell kérni.

Az esti primrózolajat nem szabad az általános érzéstelenítés utáni 2 héten belül szedni a megnövekedett roham kockázata miatt.

Este Primrose olajtermékek megvásárolhatók az egészségügyi üzletekben és az interneten.

 • Táplálkozás/étrend
 • Kiegészítő orvoslás/alternatív orvoslás

Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési iránymutatásokkal rendelkeznek, és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból, az akadémiai tanulmányokból származnak Kutatási intézmények, orvosi folyóiratok és társulások. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

szerkesztői politika elolvasásával.

Contents