Roberto Salcines

Minden, amit tudnia kell a reiki -ről,

Minden, amit tudnia kell a reiki -ről,

reiki az energiagyógyulással kapcsolatos kiegészítő terápia egyik formája. A támogatók szerint a test körüli energiamezőkkel működik, és magában foglalja az univerzális energia átadását a gyakorló tenyeréből az ügyfélbe.

Néhány vita körülveszi a reiki -t, mivel a klinikai kutatás nem bizonyította hatékonyságát. Sokan, akik Reiki -t kapnak, azt állítják, hogy pozitív eredményeket tapasztalnak.

Ebben a cikkben elmagyarázzuk, hogy a Reiki -kezelés mit jelent, a bejelentett egészségügyi előnyöket és az azt körülvevő orvosi véleményeket.

Mi a reiki?

A „reiki” szó azt jelenti: „titokzatos légkör, csodálatos jel”. A „REI”, az univerzális és a „Ki” japán szavakból származik, ami az élet energiáját jelent.

A reiki egyfajta energiagyógyulás. A gyakorlók szerint az energia stagnálhat a testben, ahol fizikai sérülés vagy akár érzelmi fájdalom következett be. Idővel ezek az energiablokkok betegséget okozhatnak.

Az energiagyógyászat célja az energiaáramlás elősegítése és a blokkok eltávolítása az akupunktúrához vagy az akupresszúrához hasonló módon. A Reiki gyakorlói úgy vélik, hogy a test körüli energiaáramlás javítása lehetővé teszi a relaxációt, enyhítheti a fájdalmat, a gyorsítást és csökkentheti a betegség egyéb tüneteit.

mikao usui 1922 -ben fejlesztette ki Usui Reiki Ryoho -t, a Reiki legfrissebb formáját. Az emberek azonban a Reiki -t mintegy 2500 évig gyakorolták.

Az emberek a reiki-t tenyérgyógyulásnak vagy gyakorlati gyógyulásnak is nevezik.

Mi történik egy reiki munkamenetben?

A gyakorlók általában békés, magán környezetben fognak kezelni a reiki kezelést. A kezelés azonban bárhol megtörténhet. Egy munkamenet során az ügyfél kényelmes székben ül, vagy az asztalon fekszik, teljesen felöltözve.

A gyakorló ezután könnyedén a kezét az ügyfél fejének, végtagjainak és törzsének meghatározott területein vagy annak fölé helyezi. Általában 3–10 percig tartják a kezüket ezekben a pozíciókban.

Ha van egy bizonyos sérülés, például égési sérülés, a gyakorló kezét közvetlenül a seb fölé fogja.

A támogatók kijelentik, hogy míg a gyakorló kezét könnyedén tartja a testen vagy felett, az energiaátvitel zajlik. Ez idő alatt a gyakorló beszámolhat arról, hogy kezük melegen érzi magát, vagy bizsergő. Mindaddig megtartják, amíg nem érzik, hogy az energia abbahagyja az áramlást.

Amikor a gyakorló úgy érzi, hogy a hő vagy az energia a kezükben eltűnt, eltávolítják a kezüket, és egy másik testterületre helyezik őket.

Néhány reiki technika

A reiki technikákkal rendelkezik, mint például:

 • Centering
 • Clearing
 • sugárzás
 • A káros energiák kinyerése
 • infúzió
 • Az aura simítása és összerakása

Néhány reiki gyakorló használja Kristályok és csakra gyógyító pálcák, amelyek lehetővé teszik a ház gyógyítását vagy védelmét a negatív energiától.

Annie Harrington, az Egyesült Királyság Reiki Szövetségének elnöke azonban ma elmondta az Medical News -nak:

“A Reiki a gyakorlón kívüli más hangszereken sem támaszkodik. Nem használunk kristályokat, porokat vagy pálcákat általános szabályként. A reiki gyógyulás egyik előnye azonban a távolsággyógyulás, ahol a reiki több mérföldön belül kerül. Ezután sok orvos kristályokat fog használni az energia rezgéseinek elősegítésére. ”

Az ülések 45–90 percig tarthatnak. Az ülések száma változhat, attól függően, hogy az ügyfél mit akar elérni. Egyes ügyfelek inkább egy munkamenetet szeretnének, míg másoknak egy sor ülés egy adott kérdéssel foglalkozik.

Egészségügyi előnyök

A gyakorlók szerint a Reiki csatornák a KI néven ismert univerzális energiát, kiejtve: „Chi”. Ugyanaz az energia, amely a Tai Chi testmozgásban szerepel.

Ez az energia állítólag áthatolja a testet. A Reiki szakértői rámutatnak, hogy bár ez az energia nem mérhető a modern tudományos technikákkal, sokan, akik behangolják, érezhetik.

reiki állítólag elősegíti a relaxációt, segíti a test természetes gyógyulási folyamatait, és érzelmi, mentális és szellemi jólétet fejleszt. Egyetlen tanulmány azonban egyértelműen kimutatta, hogy ez igaz.

Néhány anekdotikus bizonyíték azt sugallja, hogy mély relaxációt válthat ki, segíthet az embereknek a nehézségek kezelésében, az érzelmi stresszt enyhítheti és javíthatja az általános jólétet.

Azok a feltételek, amelyeket az emberek a reiki -t használtak, a kezelés elősegítésére:

 • Szívbetegség
 • Krónikus fájdalom
 • Neurodegeneratív rendellenességek
 • Crohn -betegség

Fontos megjegyezni, hogy a reiki soha nem szabad az orvosi kezelések helyett.

Azonban az egészségi állapotban élő emberek azonban érdeklődhetnek a Reiki kipróbálása a rendszeres kezelésük mellett. Például néhány rákos embernek a reiki hasznosnak találhatja, mivel ez segíthet nekik a pihenésben. A reiki -kezelés szelíd jellege nyugtató hatással lehet azokra a betegekre, akik úgy találják, hogy az invazív terápia, a félelem és a stressz elárasztják őket.

Az egyének különböző tapasztalatokat jelentenek. Néhányan azt mondják, hogy a gyakorló kezei felforrósodnak, mások hűvös kezeket jelentenek, mások pulzáló hullámokat éreznek. A leggyakoribb jelentések a stressz és a mély relaxáció felszabadításáról szólnak.

reiki gyakorlóvá válás

Nincs szükség korábbi képzésre, oktatásra vagy tapasztalatra a Reiki képzésbe vagy az „attundációs folyamatba” való belépéshez.

Ebben a folyamatban a Reiki Master állítólag átadja az attundációs energiát és a gyógyító technikákat a hallgatónak.

reiki képzés változik, de a legtöbb hallgató megismeri:

 • A test körüli energiák
 • Hogyan kell dolgozni a gyógyító energiával
 • Az ügyfelekkel való együttműködés etikája

Az Attunding -ra való felkészülés magában foglalhatja az alkohol és a koffein 1–3 napos elkerülését, a meditációt, a természetre összpontosítást és a negatív érzelmek felszabadítását.

Három szintű elsajátítás van. Azok, akik elérik a „mester” szintet, megtaníthatnak másokat, és állítólag távolról gyógyulhatnak.

Reiki gyógyító ereje: Mi a bizonyíték?

Bár a reiki népszerűsége növekszik, kevés bizonyíték van arra, hogy ez bármilyen klinikai előnyt nyújt.

A gyakorlók azt állítják, hogy a reiki lehetővé teszi a relaxációt, csökkentheti a fájdalmat, a gyorsítást és javíthatja egyes tüneteit. Kevés kutatási eredmény azonban támogatja a konkrét egészségügyi előnyöket.

A kritikusok azt mondják, hogy a természet törvényeinek jelenlegi megértésével szemben repül. Néhány korlátozott tanulmány azonban kapcsolatot húzott a Reiki és a fájdalom és szorongás érzései között.

A tudósok megjegyzik, hogy a hatékonyságának magas színvonalú kutatása hiányzik. A kiegészítő és integráló egészségügy Nemzeti Központja szerint egyetlen tanulmány sem mutatta be, hogy a Reiki egészséggel kapcsolatos előnyökkel jár.

2015 -ben a reiki -tanulmányok áttekintése, valamint a szorongás és a depresszió kezelése arra a következtetésre jutott, hogy „nem volt elegendő bizonyíték arra, hogy a Reiki a 16 évesnél idősebb emberek számára hasznos -e vagy sem szorongással vagy depresszióval vagy depresszióval vagy sem mindkét.” A szerzők szerint <

Ezzel szemben a Journal of Bizonyítékokon alapuló komplementer & amp; Az alternatív gyógyászat „ésszerűen erős támogatást” talált a Reiki számára, hogy hatékonyabb legyen, mint a placebó a krónikus egészségi állapotú emberek fájdalom és szorongás csökkentésében. A felülvizsgálat szerzője azonban az Australiasian Usui Reiki Szövetség tagja, tehát az elfogultság lehetséges.

A közelmúltban Annie Harrington azt mondta az MNT -nek, hogy az Egyesült Királyság Reiki Szövetségének jelenleg „nagy dokumentum -katalogizálása van sok kutatási kísérletről”.

Szabályozási kérdések: Ideje a változásnak?

A szabályozó hatóságok néha kérik a Reiki webhelyeket, hogy változtassák meg információkat, hogy megfeleljenek a jogi előírásoknak. A Reiki termékeket árusító webhelyek jogi nyilatkozatot hordozhatnak, kijelentve, hogy a termékek nem orvosi eszközök, amelyek célja a betegség diagnosztizálására, gyógyítására vagy megelőzésére.

Az Egyesült Királyságban a Reklám Szabványügyi Ügynökség elutasította az állításokat, miszerint a Reiki számos alkalommal gyógyíthatja meg a betegségeket.

A reiki káros?

A reiki nem érintkezési jellege miatt ez a kezelés nem káros.

A reiki azonban árthat, ha a súlyos egészségügyi problémákkal küzdő emberek ezt a terápiát és más kiegészítő terápiákat választják a szigorúan tesztelt modern orvoslás helyett.

A Reiki -t használó személy más kezelésekkel együtt valószínűleg nem érinti a negatív mellékhatásokat.

hol kaphatok reiki -t?

Az Egyesült Államok több mint 800 kórháza jelenleg Reiki szolgáltatásokat kínál a betegek számára.

Az Egyesült Királyságban egyes orvosi szolgáltatók, például a hospices, lehetnek önkéntesek, akik ingyenesen biztosítják ezt a palliatív ellátás részeként.

A privát Reiki munkamenet 25 és 100 dollár között lehet. Előfordulhat, hogy a személy biztosítás nem fedezi a reiki kezelést.

A képzett, professzionális reiki gyakorlót keresõknek óvatosnak kell lennie, mivel kevés rendelet irányít ezen a területen. Segíthet abban, hogy megkérdezze a gyakorlót képzésükről és tapasztalataikról. A

reiki nem alternatív kezelés az orvosi kérdésekben, hanem egy kiegészítő terápia, amely elősegítheti a gyógyulást és növeli a jólét érzését néhány ember számára.

Mindig a legjobb, ha minden kiegészítő terápiát megvitatunk egy orvossal, mielőtt kipróbálnák őket.

Összegzés

A reiki az energiaterápia komplementer formája. Az ügyvédek úgy vélik, hogy a test körül van egy energiamező, és hogy ez megzavarhatja a betegségeket. A Reiki -terápia célja ezeknek a zavaroknak és az azt követő feltételeknek orvoslása.

A reiki kezelés során a gyakorlók kezüket az ember testének különféle részeire helyezik, és gyógyító energiát adnak át.

Az ülés során a szakemberek energiájukat a konkrét feltételek forrásaira összpontosíthatják. Általában egyetlen kezelési munkamenet 45–90 percig tart.

A kutatás nem mutatta, hogy a Reiki közvetlen gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik. Egyes ügyfelek azonban azt állítják, hogy a Reiki hozzájárult a stressz és a szorongás csökkentéséhez, amikor kiegészítő kezelésként használták.

Az embernek mindig konzultálnia kell orvosával, mielőtt kiegészítő terápiákat folytatna.

 • Kiegészítő orvoslás/alternatív orvoslás

Az orvosi hírek manapság szigorú beszerzési irányelveket tartalmaznak, és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból, az akadémiai kutatóintézményekből, valamint az orvosi folyóiratokból és egyesületekből származnak. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

szerkesztői politika elolvasásával.