Roberto Salcines

Top 10 sfaturi de vreme rece pentru artrita psoriazică

Top 10 sfaturi de vreme rece pentru artrita psoriazică

Artrita psoriazică se poate întoarce în lunile reci de iarnă. Diverse remedii și modificări ale stilului de viață pot ajuta la ameliorarea simptomelor.

artrita psoriazică (PSA) afectează puțin peste 3% din populația din Statele Unite și 7-17% dintre cei cu psoriazis, potrivit autorilor de autori Un articol de cercetare din 2010. Acest tip de artrită poate apărea și la persoanele fără psoriazis.

Vremea rece poate provoca articulații dureroase la multe persoane, iar cei cu artrită sau alte afecțiuni articulare pot prezenta flăcări semnificative ale simptomelor.

PSA provoacă inflamație articulară și durere. Mulți oameni raportează că vremea rece agravează simptomele, dar puține studii au investigat această legătură.

Temperaturile reci și umiditatea scăzută pot contribui la flăcări de iarnă ale psoriazisului. Lipsa luminii solare poate avea, de asemenea, un efect negativ și poate duce la deficiență de vitamina D.

Experții consideră că vitamina D poate ajuta la reducerea inflamației și la reducerea supraproducției de celule la unele persoane cu psoriazis.

Cercetările sugerează că o deficiență de vitamina D poate fi mai frecventă în rândul persoanelor cu PSA, deși nu este clar dacă există o legătură. De asemenea, sunt mai susceptibili să trăiască mai departe de ecuator, unde există mai puțin soare iarna.

Următoarele sfaturi pot ajuta oamenii să gestioneze inflamația pielii și articulațiilor și a durerii asociate.

1. Faceți o baie caldă

Pur și simplu scăldarea în apă caldă poate ajuta la ușurarea presiunii asupra articulațiilor dureroase, reducând umflarea și inflamația.

O baie caldă poate ușura simptomele multor tipuri de afecțiuni musculo -scheletice, inclusiv artrită, fibromialgie și dureri de spate scăzute.

În mod ideal, apa nu trebuie să fie prea caldă sau rece, aproximativ 92–100 ° F (33–38 ° C). Obțineți să vă înmuiați în jur de 20 de minute.

Încercați câteva întinderi blânde după scăldat pentru a menține articulațiile și mușchii suple mai mult timp.

2. Purtați îmbrăcămintea potrivită

Persoanele cu probleme ale pielii din cauza psoriazisului pot găsi țesături naturale, moi, respirabile, cum ar fi bumbacul, sunt mai puțin susceptibile să irite sau să declanșeze modificări ale pielii.

Pentru a rămâne cald iarna, o persoană cu psoriazis și PSA ar putea încerca să poarte un strat de bază de bumbac și să adauge straturi de țesături mai calde.

purtând straturi de bază de bumbac- cum ar fi de mult timp Topuri de bumbac cu mâneci, jambiere sau johns lung – pot ajuta la prevenirea contactului dintre piele și fibre iritante din îmbrăcăminte exterioară.

Diverse mărci de johni lungi și alte haine termice sunt disponibile online. O fleece 100%-cotton poate oferi un strat exterior cald.

3. Purtați mănuși termice

Multe persoane cu PSA experimentează articulații dureroase și umflate în mâinile lor. Mănușile impermeabile, izolate pot proteja articulațiile împotriva condițiilor reci și umede.

Atunci când alegeți mănuși, asigurați -vă că permit mâna să se îndoaie fără prea multă rezistență. Acest lucru face posibilă apucarea lucrurilor fără a pune prea multă presiune asupra articulațiilor.

Mă mănuși termice sunt disponibile în magazinele exterioare și online, inclusiv mănuși cu sfaturi care permit utilizarea telefonului.

4. Exercițiu în mod regulat

mersul pe jos, ciclismul și alte activități în aer liber pot ajuta la menținerea articulațiilor mobile și flexibile, dar pot fi mai puțin tentante în lunile reci de iarnă, în special pentru persoanele cu PSA.

Purtarea straturilor de îmbrăcăminte poate ajuta la protejarea articulațiilor de frig. Oamenii pot elimina un strat sau două dacă se încălzesc prea cald în timp ce fac exerciții fizice.

Dacă vremea este prea rece în aer liber, o rutină de exerciții interioare, cum ar fi yoga, poate fi de ajutor. O revizuire din 2019 sugerează că yoga poate ajuta la gestionarea inflamației în condiții precum artrita.

Ghiduri publicate în 2019 recomandă activități cu impact scăzut pentru persoanele cu PSA, precum Tai Chi, Yoga sau înot.

5. Încercați exerciții de apă

Exercitarea într -o piscină încălzită poate ajuta la creșterea circulației și la slăbirea articulațiilor rigide și dureroase în timpul iernii.

Apa oferă o combinație de rezistență și flotabilitate, care poate beneficia de oameni cu PSA. Rezistența crește intensitatea exercițiului fizic, în timp ce flotabilitatea ajută la susținerea greutății corporale și ameliorează presiunea asupra articulațiilor.

Este demn de remarcat faptul că apa clorurată poate irita sau usca pielea la persoanele cu psoriazis.

O persoană cu PSA ar putea beneficia de hidroterapie, care este un set de exerciții supravegheate, structurate, efectuate într-o piscină cu apă caldă.

Un studiu din 2013 a intervievat 10 persoane cu PSA despre experiențele lor cu hidroterapie. Cei mai mulți au spus că le -a îmbunătățit mobilitatea articulară, rezistența și echilibrul și au redus rigiditatea și durerea. Dar sunt necesare mai multe cercetări pentru a confirma modul în care hidroterapia poate beneficia persoanele cu PSA.

6. Utilizați un umidificator

Un umidificator interior poate ajuta la contracararea efectelor de uscare ale încălzirii centrale. Aceste unități înlocuiesc o anumită umiditate în aer, ceea ce ajută la împiedicarea pielii să se usuce.

Diverse umidificatoare sunt disponibile pentru cumpărare online.

Care sunt avantajele utilizării unui umidificator?

7. Încercați fototerapia

în lunile de iarnă, vremea tulbure și orele de lumină reduse scad nivelul expunerii la soare. Acest lucru poate declanșa flăcări ale psoriazisului la unele persoane.

Când simptomele psoriazisului se agravează, pot declanșa PSA.

Fototerapia sau terapia ușoară oferă cantități controlate de lumină UV pielii. Acest lucru poate ajuta la ameliorarea simptomelor psoriazisului. Poate ajuta persoanele cu psoriazis și PSA.

să spună că tratamentele de fototerapie folosind fototerapia UVB și terapia psoralen plus UVA (PUVA) pot ajuta la gestionarea simptomelor psoriazisului.

, dar poate dura mai multe sesiuni pentru a vedea o îmbunătățire. Expunerea pe termen lung la lumina UV poate crește, de asemenea, riscul de cancer de piele.

Fototerapia UVB

razele UVB sunt prezente în lumina soarelui natural. Expunerea regulată a zonelor afectate ale pielii la UVB poate ajuta la încetinirea creșterii celulelor psoriazice ale pielii.

Oamenii pot experimenta o agravare pe termen scurt a iritației pielii înainte de a observa îmbunătățiri.

un medic sau Un dermatolog poate oferi acest tratament într -un cadru medical. De asemenea, o persoană poate învăța să folosească o unitate ușoară și să efectueze tratamentul acasă. Luminile UVB sunt disponibile online.

PUVA Therapy

terapia puva folosește, de asemenea, raze prezente în lumina soarelui. La fel ca razele UVB, razele UVA lente creșterea excesivă a celulelor pielii și pot ajuta la ameliorarea flăcărilor psoriazisului.

Pentru ca acest lucru să funcționeze, o persoană trebuie să ia și medicamentul de sensibilizare a luminii Psoraren.

PUVA poate provoca efecte secundare pe termen scurt, cum ar fi greața și o agravare temporară a iritației pielii. Discutați cu un medic despre medicamente și tratamente la domiciliu care pot ajuta la contracararea acestor efecte.

Aflați mai multe despre terapia ușoară pentru psoriazis aici.

8. Exersați obiceiuri bune de somn

Unii oameni consideră că a avea mai puține ore de lumină de zi perturbă ciclul lor de somn, făcându -i să se simtă obosiți în timpul zilei.

Pentru persoanele cu PSA, lipsa de somn poate agravează durerea cronică și alte simptome. Acest lucru poate afecta calitatea vieții lor.

Următoarele sfaturi pot ajuta la stabilirea obiceiurilor bune de somn:

  • Urmați un program regulat de somn.
  • Asigurați -vă Camera este întunecată, liniștită și nici prea caldă, nici prea rece.
  • Evitați cafeina, alcoolul și alkotox pareri tutunul înainte de culcare.
  • Limitați sau evitați timpul ecranului înainte de culcare și lăsați dispozitivele în altul Cameră, dacă este posibil.
  • Exercițiu în fiecare zi, deoarece acest lucru îi ajută pe oameni să doarmă mai bine noaptea.

Obțineți alte sfaturi aici despre cum să dormiți mai bine.

9. Obțineți suficientă vitamina D

Vitamina D este un hormon esențial pentru menținerea oaselor și pielii sănătoase. Corpul își produce cea mai mare parte a vitaminei D atunci când este expus la lumina soarelui, dar nivelurile pot scădea în lunile de iarnă.

Un studiu din 2015 a analizat relația dintre vitamina D3 și PSA. Persoanele cu PSA care aveau un nivel scăzut de vitamina D3 au avut, de asemenea, o activitate mai mare a bolii. Nivelurile mai mici de vitamina D au fost, de asemenea, asociate cu leziuni ale pielii mai severe la persoanele cu psoriazis.

O revizuire din 2015 a investigat eficacitatea pastilelor de vitamina D și a tratamentelor topice de vitamina D pentru psoriazis. Cercetătorii au descoperit că ambele tipuri de tratamente cu vitamina D ar putea reduce simptomele.

Sursele alimentare de vitamina D includ pește gras și produse lactate fortificate. De asemenea, un medic poate recomanda suplimente de vitamina D în unele cazuri.

Cum poate o persoană să obțină mai multă vitamina D în dieta sa?

10. Hidrata în mod regulat

În timpul iernii, vânturile reci și umiditatea scăzută în aer liber pot usca pielea. Încălzirea centrală se poate adăuga la problemă, agravând simptomele psoriazisului.

Soluția de ovăz coloidal (CO) este un hidratant natural fabricat din ovăz fin. Formează o barieră de protecție asupra pielii, iar acest lucru ajută la blocarea umidității.

CO are, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii, ceea ce poate ajuta la ameliorarea simptomelor legate de piele ale afecțiunilor inflamatorii.

O persoană poate cumpăra creme și loțiuni care conțin CO în magazinele de droguri și online.

În mod alternativ, încercați să faceți baie într -o soluție de CO de casă. Înfășurați o mână de ovăz într -o cârpă de muselină și legați cârpa sub un robinet cu apă caldă și curgătoare.

După ce baie, bateți ușor pielea cu un prosop moale și curat. Aplicați un strat de hidratant pe piele, în timp ce este încă umed pentru a ajuta la etanșare în umiditate.

Care loțiuni și hidratante sunt bune pentru persoanele cu psoriazis?

rezumat

În timpul iernii, vremea rece, uscată și orele de lumină reduse pot agrava simptomele PSA. Dar o persoană poate face multe lucruri pentru a reduce aceste efecte asupra pielii și articulațiilor.

Hidratarea și purtarea de haine adecvate pot ajuta la protejarea pielii și a articulațiilor. Primirea suficientă somn, exerciții fizice și vitamina D poate ajuta. Citiți acest articol în spaniolă.

  • Artrita psoriazică
  • Medicină complementară/Medicină alternativă